Tuottaako hakukirje päänvaivaa?

Työnhaussa tarvitaan ansioluettelon lisäksi myös muita asiakirjoja: työnhakijan pitää usein myös osoittaa kielitaitonsa tai muu osaamisensa. Työhakemukseen kuuluu olennaisena myös hakukirje, jossa työnhakija kertoo lyhyesti miksi hakee työpaikkaa – ja miksi juuri hänet tulisi huomioida työnhakijana.

Europassin avulla työnhakija voi esitellä osaamistaan, tietojaan ja taitojaan kokoamalla Europassin asiakirjoista, sekä muista dokumenteista sopivan kokonaisuuden European Skills Passport –portfolioonsa.

Nyt Europassi tukee työnhakijaa myös tarjoamalla käyttöön kätevän työkalun hakukirjeen kirjoittamiseksi. Työkalu löytyy ansioluettelotyökalusta, työkalun vasemmasta marginaalista.

Työkalu toimii tällä hetkellä suurimmilla EU-kielillä, mm. englanniksi, mutta suomenkielinen työkalu hakukirjeen kirjoittamiseksi on käytössä kesän aikana.

Työhakemukseen kuuluu olennaisena myös hakukirje. Mutta minkälainen sen pitäisi olla? Europassin uusin työkalu auttaa hakukirjeen kirjoittamisessa.

Kommentit(0)

Lisää kommentti

Kommentointiohje

Julkaisemme lyhyitä, enintään noin 300 sanan pituisia kommentteja, joiden sisältö liittyy kirjoituksen aiheeseen. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Tarkistaminen ja julkaisu tapahtuu arkisin virka-aikana. Kommentit julkaistaan joko sellaisenaan tai jätetään julkaisematta, kommentteja ei muokata. Julkaisun jälkeen kommentit listautuvat kirjoituksen alle aikajärjestyksessä.

Julkaisemme asialliset kommentit, jotka eivät riko lakia eivätkä hyviä tapoja. Kommenteissa ei saa esimerkiksi:

  • esittää rasistisia tai asiattomia kommentteja
  • yllyttää väkivaltaan tai rikokseen
  • esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
  • julkaista toisen yksityisyyttä koskevia tietoja
  • julkaista tekijänoikeuksin suojattua materiaalia
  • linkittää muualla verkossa aineistoon, joka ei tue keskustelun aihetta tai on muuten asiaton
  • markkinoida tai mainostaa
  • massapostittaa puheenvuoroja tai lausuntoja.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista. Sivuston ylläpidosta ja kommenttien tarkistuksesta vastaa Opetushallitus, europassi@oph.fi.

Nimi:  
Kommentti:  
Varmistus: Paljonko on kuusi plus nolla?

Vastaus:  

Tällä kysymyksellä pyritään estämään lomakkeen automatisoitu käyttö.
Kommentti ilmestyy sivulle vasta hyväksynnän jälkeen.
Kommentin lähettäminen edellyttää selaimen evästeiden sallimisen. Evästeet voi sallia selaimen asetuksista.