Ketkä käyttävät Europassia?

Viime vuonna Suomessa tehtiin yli 200 000 Europass-ansioluetteloa ja tuhansia kielipasseja. Tyypillinen Europassin käyttäjä Suomessa on nuori, kielitaitoinen ja työuransa alussa.

Europassin ansioluettelo ja kielipassi on tarkoitettu vapaasti kaikkien tarvitsevien käyttöön. Niiden käyttämiseksi ei tarvitse käyttöoikeuksia eikä omia tietoja tarvitse tallentaa minnekään. Kun Europassin ansioluettelon tai kielipassin täyttää verkossa, voidaan niiden käytöstä kuitenkin kerätä joitakin perustietoja. Kenenkään henkilötietoja ei tallenneta, mutta tietoa kerätään mm. siitä kuinka montaa vierasta kieltä Europassin käyttäjä on ilmoittanut osaavansa. Tilastojen avulla voidaan kehittää Europassia.

Nuoret ja kielitaitoiset käyttäjät

Suomessa monet tutustuvat Europassiin jo opintojensa aikana. Suuri osa käyttäjistä onkin alle 30-vuotiaita ja työkokemusta heille on ehtinyt kertyä vielä melko vähän. Erityisesti ne opiskelijat, jotka ovat suorittaneet opintoja tai esimerkiksi harjoittelujakson ulkomailla ovat usein täyttäneet Europassin ulkomaanjaksoa varten, mikä varmasti näkyy Europass-käyttäjien hyvässä kielitaidossa: yli 70% osaa yli kolmea kieltä.

Europassin ansioluettelo ja kielipassi täytetään usein ennen kesää ja kesätyö- ja harjoittelupaikkoja.

Kaikille valmistuville Europassin liite

Ansioluettelon ja kielipassin voi kuka tahansa koota itselleen Europass-portaalissa (Ohjeet: http://europass.fi/osaaja) – mutta sen lisäksi kaikki Suomessa ammatillisesta koulutuksesta tai korkeakoulusta valmistuvat saavat Europassin liitteen: näissä liitteissä annetaan lisätietoa tutkinnosta erityisesti ulkomaille suuntautuvaa työnhakua silmällä pitäen.

Viime vuonna Suomessa tehtiin yli 200 000 Europass-ansioluetteloa. Mutta keitä he ovat?

Kommentit(0)

Lisää kommentti

Kommentointiohje

Julkaisemme lyhyitä, enintään noin 300 sanan pituisia kommentteja, joiden sisältö liittyy kirjoituksen aiheeseen. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Tarkistaminen ja julkaisu tapahtuu arkisin virka-aikana. Kommentit julkaistaan joko sellaisenaan tai jätetään julkaisematta, kommentteja ei muokata. Julkaisun jälkeen kommentit listautuvat kirjoituksen alle aikajärjestyksessä.

Julkaisemme asialliset kommentit, jotka eivät riko lakia eivätkä hyviä tapoja. Kommenteissa ei saa esimerkiksi:

  • esittää rasistisia tai asiattomia kommentteja
  • yllyttää väkivaltaan tai rikokseen
  • esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
  • julkaista toisen yksityisyyttä koskevia tietoja
  • julkaista tekijänoikeuksin suojattua materiaalia
  • linkittää muualla verkossa aineistoon, joka ei tue keskustelun aihetta tai on muuten asiaton
  • markkinoida tai mainostaa
  • massapostittaa puheenvuoroja tai lausuntoja.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista. Sivuston ylläpidosta ja kommenttien tarkistuksesta vastaa Opetushallitus, europassi@oph.fi.

Nimi:  
Kommentti:  
Varmistus: Paljonko on neljä miinus yksi?

Vastaus:  

Tällä kysymyksellä pyritään estämään lomakkeen automatisoitu käyttö.
Kommentti ilmestyy sivulle vasta hyväksynnän jälkeen.
Kommentin lähettäminen edellyttää selaimen evästeiden sallimisen. Evästeet voi sallia selaimen asetuksista.