Europassi uudistuu

Europassi-järjestelmä otettiin Suomessa käyttöön 1.1.2005. Europassin tavoitteena on ollut tukea työ- tai opiskelupaikkojen hakemista Euroopassa tarjoamalla työkaluja, joiden avulla eurooppalaiset ovat voineet paremmin osoittaa osaamistaan. Kahdentoista vuoden aikana järjestelmä on saavuttanut miljoonia käyttäjiä ja sitä on kehitetty käyttäjien tarpeiden mukaan.

Nyt Europassi-järjestelmä uudistetaan kokonaisvaltaisesti. Asiakirjapohjaisesta järjestelmästä siirrytään komission ylläpitämään verkkopohjaiseen palvelualustaan. Uudenlainen verkkoalusta tarjoaa työnhakijalle monipuolisen valikoiman työkaluja ja palveluita työnhakuun tai opintoihin EU-alueella. Palvelualustalle tulee tietoa mm. opiskelumahdollisuuksista, tutkinnoista ja tutkintojen viitekehyksistä, osaamisen tunnustamismahdollisuuksista sekä tutkintojen tunnustamiskäytännöistä ja ohjauksesta. Lisäksi saatavilla tulee olemaan yhteinen ansioluettelopohja sekä osaamisen kuvaamista ja arviointia helpottavia työkaluja.

Uusi Europass-järjestelmä on yhteydessä myös muihin työmarkkinoita ja koulutusjärjestelmiä koskeviin EU:n välineisiin ja palveluihin, kuten EURES-portaaliin. Näin voidaan varmistaa paremmat palvelut kansalaisille.

Opetushallitus on koordinoinut Europassin toimeenpanoa Suomessa vuodesta 2005 ja jatkaa tässä tehtävässä myös uuden Europass-järjestelmän tullessa voimaan. Opetushallitus vastaa Europass-järjestelmän toimeenpanosta, tiedottamisesta ja kehittämisestä Suomessa.

Europass-päätös on osa kesäkuussa 2016 esiteltyä uutta osaamisohjelmaa Euroopalle. EU-jäsenmaat, parlamentti ja komissio saavuttivat sovun Europass-järjestelmän uudistumisesta 15. joulukuuta 2017.

Lisätiedot:

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1266&langId=en

www.europass.fi

http://www.europass.fi/otayhteytta

Europassi uudistuu, flowchart

Europassi uudistuu: asiakirjoista kohti monipuolista digitaalista palvelualustaa. Lue lisää!

Kommentit(0)

Lisää kommentti

Kommentointiohje

Julkaisemme lyhyitä, enintään noin 300 sanan pituisia kommentteja, joiden sisältö liittyy kirjoituksen aiheeseen. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Tarkistaminen ja julkaisu tapahtuu arkisin virka-aikana. Kommentit julkaistaan joko sellaisenaan tai jätetään julkaisematta, kommentteja ei muokata. Julkaisun jälkeen kommentit listautuvat kirjoituksen alle aikajärjestyksessä.

Julkaisemme asialliset kommentit, jotka eivät riko lakia eivätkä hyviä tapoja. Kommenteissa ei saa esimerkiksi:

  • esittää rasistisia tai asiattomia kommentteja
  • yllyttää väkivaltaan tai rikokseen
  • esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
  • julkaista toisen yksityisyyttä koskevia tietoja
  • julkaista tekijänoikeuksin suojattua materiaalia
  • linkittää muualla verkossa aineistoon, joka ei tue keskustelun aihetta tai on muuten asiaton
  • markkinoida tai mainostaa
  • massapostittaa puheenvuoroja tai lausuntoja.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista. Sivuston ylläpidosta ja kommenttien tarkistuksesta vastaa Opetushallitus, europassi@oph.fi.

Nimi:  
Kommentti:  
Varmistus: Paljonko on neljä miinus nolla?

Vastaus:  

Tällä kysymyksellä pyritään estämään lomakkeen automatisoitu käyttö.
Kommentti ilmestyy sivulle vasta hyväksynnän jälkeen.
Kommentin lähettäminen edellyttää selaimen evästeiden sallimisen. Evästeet voi sallia selaimen asetuksista.