Europassi sosiaalisessa mediassa ja vauhdikkaita seikkailuita ulkomailla

Europassi pyrkii julkaisemaan kiinnostavaa, monipuolista ja hyödyllistä sisältöä sosiaalisessa mediassa. Päätimme haastatella yhtä Europass Europen Facebook -sivun seuraajista, Kalina Cybulskaa. Mitä hän mahtaa ajatella Europassista sosiaalisessa mediassa – ja monesta muusta asiasta?

Kalina Cybulskaa

Kalina, 30-vuotias toimittaja, asuu Varsovassa, Puolassa ja on töissä Puolan elokuvainstituutissa (Polish Film Institute). Miten ihmeessä puolalaisesta toimittajasta tuli Europass Europen Facebook -sivun seuraaja? “Löysin sen lukiessani Europass Viral Video-kilpailusta. Ajattelin, että tämä hanke voisi olla erittäin hyödyllinen ihmisille, jotka etsivät töitä ulkomailta.”

Mitä Kalina sitten ajattelee Europass Europen Facebook -sivusta? Mikä on sen paras puoli? Kalina pitää siitä, että sivusto on suhteellisen selkeä ja yksinkertainen. “Sivun visuaalinen puoli ei peitä itse sisältöä ja ideaa. Pidän myös siitä, että sivu ei ole liian täynnä informaatiota. Sen sijaan se on selkeä ja käyttäjäystävällinen.” Kalina myöntää, että hän ei vielä ole käyttänyt Europassin asiakirjoja. “Tällä hetkellä minulle riittää, että tiedän niiden olemassaolosta. En ole vielä käyttänyt niitä, mutta varmasti teen sen jos etsin töitä tulevaisuudessa.” Kalina huomauttaa, että kuten moni puolalainen, myös hän joskus pohtii ulkomaille muuttamista. Jos se tapahtuu tulevaisuudessa, on Europassi hyvä pitää mielessä. Kuten Kalina kertoo, “Joidenkin asioiden pitäisi olla yhtenäisiä Euroopan unionissa, jotta elämä olisi helpompaa. Europassin työkalut auttavat ura-asioissa.”

Ulkomailla asuminen ei ole vierasta Kalinalle. “11 vuotta sitten työskentelin Rotterdamissa kuusi kuukautta. Puolasta tuli EU:n jäsenmaa neljä kuukautta lähtöni jälkeen. Silloin hoidin erään perheen neljää lasta. Opintojeni aika yritin yhdistää työskentelyn ja matkustelun, mutta en tienannut paljoakaan – itse asiassa kulutin enemmän kuin tienasin. Oleskeluni aikana tein elämäni parhaan matkan Brightoniin Iso-Britanniaan. Samalla tein myös elämäni oudoimpia töitä: huolehdin rantavessoista, työskentelin lesbobaarissa ja tein hyvin väsyttävää hotellisiivousta.” Mikä muisto sitten nousee päällimmäisenä mieleen ulkomailta? Kalina muistelee lämmöllä kaikkia niitä ihmisiä, jotka auttoivat häntä ja hänen ystäviään, kun he liftasivat Euroopan halki. “He luottivat meihin, antoivat meille rahaa ja auttoivat meitä pois epätoivoisista tilanteista”, Kalina muistelee hymyillen.

Kalinan elämä vaikuttaa hyvin tapahtumarikkaalta ja mielenkiintoiselta. Toisaalta Kalinan elämänneuvo onkin, että on “parempi katua jotakin tehtyä kuin jotakin, mitä ei ole tehnyt”. Vaikuttaa sopivan hyvin Kalinan elämään.

Seuraa Europass Europea Facebookissa: https://www.facebook.com/europasseurope/
Seuraa Europass Europea Pinterestissa: https://www.pinterest.com/europass/

Teksti: Maaria Tirri
Valokuva: Mateusz Ścibor

Kalina Cybulska on nähnyt ja kokenut monia vieraita kulttuureita, väsyttäviä työpaikkoja ja vaikeita tilanteita ulkomailla. Mitä hän ajattelee Europassin asiakirjoista, Europass Europen Facebook -sivusta ja elämästä yleensä? Lue lisää saadaksesi sen selville.

Kommentit(0)

Lisää kommentti

Kommentointiohje

Julkaisemme lyhyitä, enintään noin 300 sanan pituisia kommentteja, joiden sisältö liittyy kirjoituksen aiheeseen. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Tarkistaminen ja julkaisu tapahtuu arkisin virka-aikana. Kommentit julkaistaan joko sellaisenaan tai jätetään julkaisematta, kommentteja ei muokata. Julkaisun jälkeen kommentit listautuvat kirjoituksen alle aikajärjestyksessä.

Julkaisemme asialliset kommentit, jotka eivät riko lakia eivätkä hyviä tapoja. Kommenteissa ei saa esimerkiksi:

  • esittää rasistisia tai asiattomia kommentteja
  • yllyttää väkivaltaan tai rikokseen
  • esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
  • julkaista toisen yksityisyyttä koskevia tietoja
  • julkaista tekijänoikeuksin suojattua materiaalia
  • linkittää muualla verkossa aineistoon, joka ei tue keskustelun aihetta tai on muuten asiaton
  • markkinoida tai mainostaa
  • massapostittaa puheenvuoroja tai lausuntoja.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista. Sivuston ylläpidosta ja kommenttien tarkistuksesta vastaa Opetushallitus, europassi@oph.fi.

Nimi:  
Kommentti:  
Varmistus: Paljonko on seitsemän plus nolla?

Vastaus:  

Tällä kysymyksellä pyritään estämään lomakkeen automatisoitu käyttö.
Kommentti ilmestyy sivulle vasta hyväksynnän jälkeen.
Kommentin lähettäminen edellyttää selaimen evästeiden sallimisen. Evästeet voi sallia selaimen asetuksista.