Heli Väinölä

Var modig när du söker jobb

Heli Väinölä hjälper unga arbetssökande att identifiera sitt kunnande på nätkurser i att söka jobb. Hon uppmuntrar unga att vara aktiva och ödmjuka när de söker arbete.

Heli Pahlman

En karriär inom Förenta Nationerna – Från yttre rymden till fältstöd

Heli Pahlman är en ung finsk kvinna som jobbar för Förenta Nationerna i New York. Heli har åstadkommit det som många drömmer om: en karriär inom Förenta Nationerna. Hur uppnådde hon detta och vad kan hon ge som råd till våra läsare?

Maaria Tirri

Att vara praktikant vid Finlands ständiga representation vid Unesco – en oförglömlig upplevelse

Högskolepraktik ger nyttig och uppskattad arbetserfarenhet. Maaria Tirri, 29 år, var tre månader som praktikant vid Finlands ständiga representation vid Unesco i Paris, Frankrike. Hennes sommar blev oförglömlig.

Helheten avgör då man söker arbete

Hur kan en ung arbetssökande skilja sig från mängden på ett positivt sätt då konkurrensen är stor?

Språkpasset mäter språkkunskaper mångsidigt

Språkexperten Virpi Hämeen-Anttila anser att språkpasset är ett utmärkt redskap då man bedömer språkkunskap. Hon betonar att då man lär sig ett främmande språk öppnar man samtidigt dörrarna till en hel kultur. Dessutom är det lätt att lära sig språk!

Joni Mäkinen

En bra ansökan kan öppna dörrar

Joni Mäkinen som ansvarar för ett rekryteringsprogram för unga experter på Capgemini uppmuntrar arbetssökande att noga fundera på varför de vill jobba just på ett speciellt företag.

Frivilligarbete lärorikt

Frivilligarbete är givande, berättar frivilliga från Röda Korset. Det ger också färdigheter som uppskattas på arbetsmarknaden.

Prestina Buggenhout

En läkare med resfeber

Prestina Buggenhout är en belgisk läkare som har bott, arbetat och rest runt i världen. Läs om Prestinas erfarenheter, tankar och framtidsplaner.

Så skapar du ditt Europass

Europass är enkelt att sammanställa. Infografen ger instruktioner om hur du skapar ditt Europass!

LinkedIn

Importera din Linkedin-profil till din Europass-CV

Visste du att du kan importera din Linkedin-profil direkt till Europass-meritförteckningen? Det har aldrig varit enklare att hantera din karriär.

Kati Virolainen

Visa internationellt kunnande

De arbetssökande har ett enormt internationellt kunnande som förblir dolt. Med Europasset kan man smidigt visa nytt internationellt kunnande.

Ett oförglömligt år

Maarit Mäkelä och Johanna Hulkko var bland de första finska utbytesstudenterna som åkte ut i Europa inom ramen för programmet Erasmus. Året som utbytesstudent hade en avgörande betydelse för dem båda.

Självsäkerhet från utlandet

Jenni Ripatti rekommenderar alla unga att åka utomlands på utbyte. Själv fick hon med sig en rejäl dos frimodighet och säkerhet.